Mormon Lit Blitz: Globale oproep voor inzendingen

 

Help ons om aandacht te vragen voor een literatuurwedstrijd voor Mormoonse schrijvers van alle landen en alle talen.

De Mormon Lit Blitz is een wedstrijd voor verhalen, essays en gedichten over het geloof van de Heiligen der Laatste Dagen en hun levens en interesses. In het verleden hebben wij verhalen, essays en gedichten gepubliceerd in het Engels, Spaans, Portugees, Japans, Tagalog en het Ests. We moedigen schrijvers aan hun werk in te zenden voor een speciale “Wereldtoer”-wedstrijd. We zullen de twaalf literaire werken van de wedstrijdfinalisten publiceren. De lezers zullen een winnaar kiezen die $200 prijsgeld in de wacht kan slepen. Een literaire jury zal nog een ander winnend stuk literatuur kiezen dat ook met $200 zal worden beloond.

De deadline voor de wedstrijd is 31 maart, 2023. Auteurs kunnen tot maximaal 3 stukken insturen. Elke inzending mag niet meer dan 1500 woorden bevatten. Zend alle verhalen, gedichten of essays naar: everydaymormonwriter@gmail.com. Auteurs moeten hun naam, contactgegevens en de titel van elk stuk in de e-mail insluiten. Bij inzending geven de auteurs het niet-exclusieve recht om hun werk online te publiceren en om het in een toekomstige bloemlezing af te drukken (we zijn van plan om het derde volume van onze bloemlezing te publiceren in 2027 en alle auteurs die erin voorkomen een kopij te zenden). Auteurs behouden het recht om hun werk te herpubliceren in hun eigen uitgave of waar ze het ook willen. Om deze wedstrijd succesvol te maken vragen we jouw hulp om deze oproep te delen met schrijvers over de hele wereld. Inzendingen worden aanvaard in elke taal.

Veelgestelde vragen:
In welke taal zullen de winnende werken worden gepubliceerd?
De verhalen, essays en gedichten zullen in hun originele taal, zowel als in het Engels worden gepubliceerd. Als ze willen, kunnen auteurs hun eigen vertaling van hun werken inzenden. Ze kunnen ook de toestemming geven aan onze vrijwillige juryleden en tolken om hun verhaal te vertalen.

Kan ik mijn verhaal inzenden als het langer dan 1500 woorden is?
Nee. Verhalen mogen niet meer dan 1500 woorden bevatten, anders worden ze gediskwalificeerd.

Moet mijn werk over Heiligen der Laatste Dagen gaan of betrekking hebben op personages ervan?
Nee. Sommige eerdere winnaars schreven over personages, de schriften of de geschiedenis van de Heiligen der Laatste Dagen. Andere auteurs verkenden thema’s zoals gezin, keuze of de dood, op manieren die verband houden met de Heiligen der Laatste Dagen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *